2017. jan 20.

Közeleg a tavasz, előzd meg a szomszédokat!

írta: Holland Pázsit
Közeleg a tavasz, előzd meg a szomszédokat!

Ahogy elkezd jobbra fordulni az idő, egyre inkább reménykedünk benne, hogy ez a napsütés már a tavasz hírnöke – és talán nem is tévedünk olyan nagyot, hiszen a nehezén már túl vagyunk. Így – ha egyelőre ugyan még csak az ablakon keresztül, meleg teával kezünkben – elkezdhetjük kertünk tavaszi ruhájának tervezgetését – sőt, ha nem akarunk elkésni vele, a tettek mezejére is léphetünk!

1_1.jpg

Február elején már hagyományosan el lehet kezdeni a kertészkedési előkészületeket, hiszen vannak olyan növények, melyeket a legrövidebb hónapunk végén akár már el is vethetünk. Érdemes időben munkához látni, hiszen míg nem melegszik fel eléggé az idő, inkább csak fejben tervezgethetünk, amikor azonban tényleg beköszönt a tavasz, nagy lesz a kapkodás. Vagy mégsem?

Érdemes azokat a munkálatokat mihamarabb elvégezni, amiknek nem vet gátat a fagy, vagy egy esetleges kései hóesés. Ha megvagyunk a tervekkel, már látjuk hova szeretnénk pázsitot és hova kerül majd a virágoskert, vagy az új gyümölcsfa, akár már ma a tettek mezejére léphetünk, megelőzve a jó időt – és a szomszédokat!

A Holland Pázsit telepítése ugyanis akár már most is lehetséges, nem kell vele kivárni az enyhébb időt. Így nem csak hamarabb lehet szép, hívogatóan zöld a kertünk, mellyel egy kis tavaszt csempészhetünk a tél végébe, hanem a kerti munkákat is előbb megkezdhetjük (pontosabban megkezdik helyettünk). Így a jobb idő beköszöntével a munka nagyobbik része már készen lesz – ráadásul nekünk semmilyen fáradtságunkba sem kerül!

Sőt, ha idén a Holland Pázsit mellett döntünk, azzal hosszú-hosszú évekre biztosítjuk magunk számára, hogy az év minden napján öröm lesz a kertben lenni, ahogy azt is, hogy innentől tavasszal semmi más dolgunk nem lesz, csak a virágoskert szépítgetése, hiszen a Holland Pázsitot sem öntözni, sem vágni nem kell, ellenáll az legkülönbözőbb időjárási körülményeknek, és gátat vet házikedvenceink áskálódását is!

Legyen az idei az első tavasz, mikor nem zúdul minden egyszerre nyakadba a természet felébredésével! Élvezd ki az újév első igazán melengető napsugarait kapkodás és bosszankodás nélkül, a pihe-puha Holland Pázsitodon ücsörögve, amit garantáltan minden szomszéd megirigyel majd!

 

www.designkaracsony.hu

www.hollandpazsit.hu

Szólj hozzá

pázsit műfű műpázsit hollandpazsit