2017. feb 17.

Holland Pázsit már lakástervezéshez is!

írta: Holland Pázsit
Holland Pázsit már lakástervezéshez is!

A természethez való vonzódásunk egyik legnyilvánvalóbb jele, hogy mindannyian vágyunk egy szelet zöld édenre, még akkor is, ha kerttel nem, csupán terasszal rendelkezünk. Éppen ezért érdemes már a lakás tervezési folyamatában számolni a terasz optimális kihasználásával, annak megfelelő burkolásával, hiszen a zöld pázsit vizuális élményként sem elhanyagolható, ráadásul emeli az ingatlan értékét is.

12.jpg

Egyre népszerűbb hazánkban is a teraszok minikertté varázsolása, azonban a valódi fűmaggal való bevetése, majd a fű gondozása több szempontból sem kis feladat. Először is a megfelelő szigetelés, majd a termőföld és a magvetés, a locsolás és a fű vágása is igen nehéz, ha egy néhány négyzetméteres teraszról van szó. Arról nem is beszélve, hogy pusztán a füvesítés is meglehetősen időigényes, néha pedig egyszerűen lehetetlen. Gondoljunk csak bele: sok esetben egyszerűen nincs idő kivárni, míg a természet elvégzi a dolgát, az-az hogy az adott területre vetett fűmag kikeljen, azt pedig főleg nem, hogy a megfelelő sűrűséggel, pázsitot alkotva növekedjen. És akkor még nem is említettünk olyan alapvető kérdéseket, mint hogy éri-e elegendő természetes napfény a teraszt, ha igen, akkor elég-e a fű számára, esetleg nem égeti-e ki azt, illetve, hogy éri –e természetes csapadék vagy sem.

Mindezt elkerülendő, ilyen esetben (is) eszményi megoldást jelent a Holland Pázsit. A tökéletesen élethű, könnyen és gyorsan telepíthető, gondozásmentes Holland Pázsit ugyanis ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyoknak, vízáteresztő, színtartó, és ha mindez még nem lenne elég, tűzálló és selymesen puha is. Továbbá ha szeretnénk kihasználni teraszunk minden apró kis szegletét, akkor sem kell aggódnunk, hiszen a Holland Pázsit memóriaszálas, mely tulajdonsága megakadályozza, hogy a szálak a rájuk tett súly miatt ellapuljanak.

A Holland Pázsit ráadásul nem csak természetes és télen-nyáron zöld, de a háziállatok sem tehetnek kárt benne, eső után 15 perccel pedig újra száraz! Fagyálló és nem tartalmaz semmilyen mérgező anyagot, a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelel és 10-15 évig épp olyan szép marad, mint újkorában!

 

www.designkaracsony.hu

www.hollandpazsit.hu

Szólj hozzá

terasz műfű műpázsit hollandpazsit