2016. dec 06.

Egyenletes, mindig zöld pázsit erőfeszítés nélkül

írta: Holland Pázsit
Egyenletes, mindig zöld pázsit erőfeszítés nélkül

Mindig is egy kertes ház volt az álmod, ahol a kutyák és a gyerekek boldogan szaladgálnak, míg te egy fa hűs árnyékában kortyolgatod a jeges teát a nyári hőségben, vagy éppen beszállsz egy jó kis hóember építésbe? Most a tiéd, és mégsem tudod élvezni a kerti munkák okozta bosszúságok miatt? Mi tudjuk a megoldást!

budapest-xx-ker_thumbnail_624.JPG

Számtalan problémával kell szembenézned, ha te magad akarod a kezedbe venni kerted sorsát. Először is, ha azt szeretnéd, hogy  igazán szép legyen, kevés, ha elkezdesz füvesíteni. Hiszen ha már zöldül a fű, majd újra és újra el kell távolítod az oda nem illő gazt. Közben természetesen fáradhatatlanul locsolsz hajnalban (hogy ki ne égjen a fű a tűző napon) és este (mert a nyári nap kiszárítja).  Emellett nem feledkezhetsz meg a folytonos fűnyírásról sem – ha esik, ha fúj, ezt nem hagyhatod ki a heti feladataid közül.

Persze a öntözést már megoldhatod kiépített locsolórendszerekkel, a füvet pedig nyírhatod kisgépekkel – bár mindkettő igen költséges -, de ha te mindent megtettél, még akkor sem dőlhetsz hátra. Hogy miért? Gondolj bele: ha alapvetően nem volt szép, egyenletes a kerted, akkor a zöld pázsit csak még inkább kiemeli a talaj egyenetlenségeit, ráadásul a fűnyíródat is komoly próbatétel elé állítod vele. Persze füvesítés előtt tehetsz az ügy érdekében: hiszen rotálhatsz és hengerezéssel is próbálkozhatsz – no és persze ne feledkezz meg füvesítés előtt a gyomirtásról, a trágyázásról, és arról sem, hogy egyenletesen szórd el a fűmagot, ha nem szeretnéd, hogy foltokban nőjön, és arról sem, hogy locsold minden nap, de túl se locsold, mert kirohad.

Ha  már mindezeken túl vagy, szép egyenletes a talaj, amin már nő a fű, és te szakadatlanul öntözöl és nyírsz: akkor… na akkor jönnek a vakondok, hogy ők is besegítsenek egy kicsit a kertészkedésbe. Ha pedig esetleg egy hű házőrző is melléd szegődik (legyen bármilyen apró), lőttek a szép, egyenletes pázsitodnak!

Nem szeretnél ennyi időt és energiát szenteli a kertednek, főleg, hogy optimális (vakond- és kutyamentes) esetben is csak néhány hónapig élvezheted a pázsit szépségét? Ne keseredj el, és főleg ne add fel! A Holland Pázsit gondozásmentes műfüvének hála az év 365 napján élvezheted a tökéletesen zöld pázsitod, hiszen nem csak, hogy nem kell öntöznöd és vágnod, de kutya és vakondbiztos is, és ami mégjobb, telepítéskor nem számít a talaj egyenetlensége sem!

Ne engedd, hogy az álmod a rémálmoddá váljon: élvezd pázsitod  szépségét anélkül, hogy minden szabad perced a kerted gondozásával töltenéd!

www.designkaracsony.hu

www.hollandpazsit.hu

Szólj hozzá

kutya pázsit télikert műfű műpázsit hollandpazsit